033 286 5667 info@gpsparkeren.nl
[/db_pb_slide]
[/db_pb_slide]
[/db_pb_slide]
[/db_pb_fullwidth_slider]

Detectielussen

Detectielussen voor veilige werking van uw toegangssysteem

GPS Parkeer Systemen heeft sinds jaren een schat aan ervaring als het gaat om detectielussen of inductielussen. Een detectielus stelt vast of er zich een voertuig voor, onder of voorbij de slagboom bevindt. Een detectielus zorgt voor een goede en veilige werking van de installatie. Zo opent de slagboom zich wanneer de auto de detectielus oprijdt en sluit de slagboom pas wanneer de wagen er voorbij is. Zo voorkomt u ongelukken.

Detectielussen voor geautomatiseerde toegang tot uw parkeerterrein

De lusdraad van een inductielus wordt veelal in een vierkant of rechthoek onder het wegdek aangebracht. Deze detectielussen vormen een spoel en staan in verbinding met de besturing van de installatie. Wanneer een groot metalen voorwerp zich boven de lus bevindt, wordt dit magnetisch veld verstoord en op die manier wordt het voertuig gedetecteerd.

Aanleg van detectielussen vergt goede planning

Detectielussen zijn zeer gevoelig voor omgevingsfactoren. Het is dan ook belangrijk bij de planning van projecten, goed te kijken naar de locatie waar de lussen komen te liggen. Als de locatie bestaat uit asfalt moet er eerst een sleuf worden geslepen, waarin de lus wordt gelegd. De lus wordt dan op locatie op maat gemaakt. Bestaat de projectlocatie uit klinkers, dan wordt de detectielus onder de klinkers op maat gelegd.

De verschillende soorten detectielussen

Er zijn verschillende detectielussen, zo is er één voor auto’s en één voor vrachtwagens. De lussen hebben een verschillende maat. Het is dus belangrijk dat goed wordt bepaald welke soort lus nodig is. Dit wordt bepaald aan de hand van de onderstaande factoren:
• Komt de lus in klinkerbestrating, beton of asfalt te liggen?
• Moeten er auto’s, vrachtwagens of beide worden gedetecteerd?

Veel gebruikersgemak van detectielussen

Bij goed gebruik van detectielussen kunt u van uw parkeerterrein een faciliteit maken met een goede verkeersdoorstroming. Door de detectielussen kunnen de slagbomen immers vanzelf open en dichtgaan. Dit kan onder meerdere omstandigheden erg goed uitkomen. Daarbij zijn detectielussen goed te combineren met andere parkeer systemen. Neemt u contact op, wij komen graag bij u kijken om u te adviseren. Is uw bestaande detectielus beschadigd of defect? Wij komen na uw telefoontje zo snel mogelijk om deze te repareren.

Neem Contact Op

 Address: De Nort 1 3931 NE Woudenberg

 Phone: 033 286 5667

 Email: info@gpsparkeren.nl

Privacy policy | Disclaimer